Domácí sleď z tlustohlavého sledě: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte s bramborami, chlebem nebo jen jako předkrm.

Ryba je mírně slaná a díky koření je voňavá. V lednici ji můžete skladovat až měsíc.

Podávejte s brambory, chlebem nebo jen jako předkrm.

Recept

Složení:

  • Kapustňák – 2 kg;
  • cibule;
  • rostlinný olej.
  • Marináda:
  • voda – 1 litr;
  • cukr – 100 g;
  • sůl – 150 gr;
  • 9% ocet – 100 ml;
  • černý pepř – 1 polévková lžíce;
  • koriandr hrášek – 0,5 polévkové lžíce;
  • bobkový list – 5 ks

Příprava:

  1. Hejna oloupejte, odstraňte vnitřnosti, hlavu, ocas a ploutve. Filety omyjte, osušte papírovou utěrkou, opatrně oddělte od páteře, odstraňte velké kosti a nakrájejte na 1,5-2 cm silné plátky.
  2. Dáme vařit vodu, přidáme cukr, sůl, černý pepř, koriandr, bobkový list, mícháme, dokud se sůl a cukr nerozpustí, odstavíme z ohně, přilijeme ocet a necháme vychladnout.
  3. Cibuli nakrájejte na kolečka.
  4. Rybu vložíme do smaltované nádoby, zalijeme marinádou, zatížíme a pošleme na 24 hodin do lednice, poté marinádu slijeme, rybu přendáme do nádoby, překryjeme ji cibulí, zalijeme rostlinným olejem a necháme 1-2 hodiny louhovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život