Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte s bramborami, chlebem nebo jen jako předkrm.
Ryba je mírně slaná a díky koření je voňavá. V lednici ji můžete skladovat až měsíc.
Podávejte s brambory, chlebem nebo jen jako předkrm.
Recept
Složení:
- Kapustňák – 2 kg;
- cibule;
- rostlinný olej.
- Marináda:
- voda – 1 litr;
- cukr – 100 g;
- sůl – 150 gr;
- 9% ocet – 100 ml;
- černý pepř – 1 polévková lžíce;
- koriandr hrášek – 0,5 polévkové lžíce;
- bobkový list – 5 ks
Příprava:
- Hejna oloupejte, odstraňte vnitřnosti, hlavu, ocas a ploutve. Filety omyjte, osušte papírovou utěrkou, opatrně oddělte od páteře, odstraňte velké kosti a nakrájejte na 1,5-2 cm silné plátky.
- Dáme vařit vodu, přidáme cukr, sůl, černý pepř, koriandr, bobkový list, mícháme, dokud se sůl a cukr nerozpustí, odstavíme z ohně, přilijeme ocet a necháme vychladnout.
- Cibuli nakrájejte na kolečka.
- Rybu vložíme do smaltované nádoby, zalijeme marinádou, zatížíme a pošleme na 24 hodin do lednice, poté marinádu slijeme, rybu přendáme do nádoby, překryjeme ji cibulí, zalijeme rostlinným olejem a necháme 1-2 hodiny louhovat.
