Foto: z otevřených zdrojů
Zelenina na salát se tepelně neupravuje, čímž se zachovají všechny vitamíny.
Jednoduchý recept na zeleninový salát z červené řepy, mrkve a nakládané cibule. Zelenina na salát se tepelně neupravuje, čímž se zachovají všechny vitaminy. Připravuje se velmi rychle, cibuli je třeba naložit na 10 minut a tato doba stačí na nastrouhání zeleniny.
Recept
Složení:
- červená řepa 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- cibule 1 ks
- olivový olej 20 ml.
- stolní ocet 1 polévková lžíce.
- cukr 1 lžička.
- teplá voda 50 ml
- sůl
- čerstvá petržel
Příprava:
- Řepu, mrkev a cibuli oloupejte, omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- Omyjte a osušte také petržel.
- Nastrouhejte červenou řepu a mrkev na korejském struhadle.
- Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zalijeme vodou, octem, přidáme cukr, osolíme, promícháme a necháme 8-10 minut odležet, pak z cibule slijeme nálev a mírně vymačkáme.
- Do salátové mísy vložíme červenou řepu, mrkev, cibuli, petržel, sůl, olivový olej a jemně promícháme.
