Salát z mrkve a červené řepy s nakládanou cibulí: recept na velmi zdravé jídlo bez vaření

Foto: z otevřených zdrojů

Zelenina na salát se tepelně neupravuje, čímž se zachovají všechny vitamíny.

Jednoduchý recept na zeleninový salát z červené řepy, mrkve a nakládané cibule. Zelenina na salát se tepelně neupravuje, čímž se zachovají všechny vitaminy. Připravuje se velmi rychle, cibuli je třeba naložit na 10 minut a tato doba stačí na nastrouhání zeleniny.

Recept

Složení:

  • červená řepa 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • cibule 1 ks
  • olivový olej 20 ml.
  • stolní ocet 1 polévková lžíce.
  • cukr 1 lžička.
  • teplá voda 50 ml
  • sůl
  • čerstvá petržel

Příprava:

  1. Řepu, mrkev a cibuli oloupejte, omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Omyjte a osušte také petržel.
  3. Nastrouhejte červenou řepu a mrkev na korejském struhadle.
  4. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zalijeme vodou, octem, přidáme cukr, osolíme, promícháme a necháme 8-10 minut odležet, pak z cibule slijeme nálev a mírně vymačkáme.
  5. Do salátové mísy vložíme červenou řepu, mrkev, cibuli, petržel, sůl, olivový olej a jemně promícháme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život