Recept na zdravé proteinové tyčinky, které jsou 100krát lepší než ty kupované v obchodě

Foto: z otevřených zdrojů

Zdravé proteinové tyčinky si můžete vyrobit doma

Proteinové tyčinky obvykle nemají méně kalorií než běžné sladkosti. Liší se makronutrienty: často neobsahují cukr, ale mohou mít poměrně vysoký obsah tuku. Zdravé proteinové tyčinky si můžete vyrobit doma. Jak na to, radí Onet.

Tyčinky z tvarohu s kysaným mlékem

Pokud máte chuť na něco sladkého, ale zároveň hledáte výrobek s nízkým glykemickým indexem a dostatkem bílkovin, sáhněte po tvarohových tyčinkách. Nejsou žádným know-how, ale nikdy si nezískaly takovou popularitu jako jejich proteinové protějšky, i když jsou známé už dlouho. Jejich hlavní složkou je jednoduše tvaroh, často pokrytý čokoládovou polevou.

Proč jsou tvarohové tyčinky lepší:

  • Vysoký obsah bílkovin
  • Tvaroh je vynikajícím zdrojem bílkovin, které dodávají pocit sytosti.
  • Plnost
  • Díky obsahu bílkovin a tuku (z tvarohu) skvěle zahání hlad.
  • Přírodní chuť
  • Tvarohové tyčinky mají „přirozenější“ a příjemnější chuť.
  • Méně zpracované
  • Jsou výrazně méně zpracované než typické proteinové tyčinky.

Domácí tvarohové tyčinky v čokoládě

Složení:

Na tvarohový základ:

  • Zakysaný mléčný tvaroh (5-9 %) – 400 g
  • Moučkový cukr – 2-4 lžíce (nebo jiné sladidlo)
  • Vanilkový cukr – 1 balíček (nepovinné)
  • Máslo (rozpuštěné) – 30-50 g
  • Nepovinné přísady: kokosové hobliny, sultánky, kůra.

Na čokoládovou polevu:

  • Černá čokoláda (nejméně 70 %) – 100-150 g
  • Máslo – 1 polévková lžíce (nebo kokosový olej)

Příprava:

  1. Tvaroh protřete sítem nebo rozmixujte mixérem dohladka. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a požadované přísady. Dobře promíchejte.
  2. Vytvarujte tyčinky do požadovaného tvaru. Položte je na pečicí papír a dejte na 30-60 minut do mrazáku, aby dobře ztuhly.
  3. Hořkou čokoládu s máslem (nebo kokosovým olejem) rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě dohladka.
  4. Vychladlé tyčinky namočte do rozpuštěné čokolády. Přebytečnou polevu nechte okapat a položte zpět na pergamen.
  5. Polévané tyčinky dejte na 30-60 minut do lednice, dokud čokoláda neztuhne. Skladujte v chladničce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život