Foto: z otevřených zdrojů
Houbová polévka s pohankovými kroupami – jednoduchý recept
Příprava této polévky nezabere mnoho času, protože se vaří bez masa.
Uvaříme na ni brambory s pohankou, osmahneme houby s cibulí, mrkví a sladkou paprikou, pak vše spojíme a za pár minut je polévka hotová.
Recept
Složení:
- voda 1, 5 litrů
- pohanková krupice 3 polévkové lžíce.
- houby 400 g
- brambory 250 g
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- paprika ½ ks
- bobkový list 1 ks.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- máslo 1 polévková lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Pohankové kroupy propláchněte studenou vodou.
- Houby omyjte a nakrájejte na středně velké kousky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Oloupejte cibuli, mrkev a papriku a nakrájejte je na malé kostičky.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný a máslový olej, vložte cibuli, mrkev, 2-3 minuty smažte, pak přidejte houby, papriku a 10 minut poduste.
- Do hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu, vhoďte do ní brambory, pohanku a vařte od okamžiku varu 10 minut. Do hrnce vložíme houby a zeleninu, osolíme, přidáme bobkový list, mletý černý pepř a vaříme tři minuty. Polévku necháme 10-15 minut louhovat.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

 
  
  
  
  
  
  
 