Houbová polévka s pohankovými kroupami: chutný recept na bezmasý pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Houbová polévka s pohankovými kroupami – jednoduchý recept

Příprava této polévky nezabere mnoho času, protože se vaří bez masa.

Uvaříme na ni brambory s pohankou, osmahneme houby s cibulí, mrkví a sladkou paprikou, pak vše spojíme a za pár minut je polévka hotová.

Recept

Složení:

  • voda 1, 5 litrů
  • pohanková krupice 3 polévkové lžíce.
  • houby 400 g
  • brambory 250 g
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • paprika ½ ks
  • bobkový list 1 ks.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • máslo 1 polévková lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Pohankové kroupy propláchněte studenou vodou.
  2. Houby omyjte a nakrájejte na středně velké kousky.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  4. Oloupejte cibuli, mrkev a papriku a nakrájejte je na malé kostičky.
  5. Na pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný a máslový olej, vložte cibuli, mrkev, 2-3 minuty smažte, pak přidejte houby, papriku a 10 minut poduste.
  6. Do hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu, vhoďte do ní brambory, pohanku a vařte od okamžiku varu 10 minut. Do hrnce vložíme houby a zeleninu, osolíme, přidáme bobkový list, mletý černý pepř a vaříme tři minuty. Polévku necháme 10-15 minut louhovat.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život